google-site-verification=sxeT4lPnY9pp_cjuDz6pIYHbiARF-_iGNFLaFrOK4aY
 
 

Chinook massage

voor een intense ontspanningsmassage op melodieuze muziek

Mijn verhaal


 Beste lezer,

Mijn naam is Myriam

Ik ben 56 lentes jong,

geboren en getogen in Breda.

Met wat geluk en een leuke baan, liep mijn leventje aardig voorspoedig.

Tot in de herfst van 2013 bleek dat ik veel te lang alle waarschuwingssignalen had genegeerd met als complicatie dat mijn gezichtsvermogen het liet afweten. Er kwam ineens erg veel tijd vrij. Die gebruikte ik door over van alles en nog wat na te denken. Veel de buitenlucht in, piano spelen, dingen oppakken die nog wel konden waarbij mijn handen grotendeels mijn ogen vervingen.

Ongemerkt ging ik anders luisteren. Muziek werd de belangrijkste en soms enige energiebron. Niet langer afgeleid door het zicht op de realiteit, lukte het steeds beter mijn gevoel naar boven te halen en daarnaar te handelen. Er vormden zich beelden in mijn hoofd over een toekomst die steeds meer afweek van het vertrouwde en alledaagse. Deels gedwongen en deels gekozen nam ik afscheid van alle andere zekerheden. Ik wilde een nieuw leven, een nieuwe start. Een leven dat hunkerde naar een soort vrijheid uit lang vervlogen tijden. 

Na een jaar van bezinning begon de te verwachten zoektocht naar nieuw werk. Ik wilde iets doen waarmee ik voor anderen van betekenis kon zijn, waarin muziek een grote rol speelt en waar mijn handen alles kunnen overnemen. Dat was een lastige opgave.

En toch, Einstein inspireerde me zeer met zijn uitspraak:


Na wat mislukte pogingen kwam ik op een beurs bij toeval langs een kraam over magnetisme. Ik voelde er helemaal niets bij. Een klein, intuïtief momentje toe te willen geven aan de neiging de ander te mogen aanraken, voelde veel natuurlijker. Deze kleine impuls bracht me bij de eerste massagecursus. Hier voelde ik veel meer en met de ogen dicht had ik al snel door dat er voor muziek ook voldoende ruimte over bleef. Betekenis, handen en muziek... Alles tezamen kan wel! Nu zo vanzelfsprekend maar destijds was massage nog niet zo ingeburgerd. Voor mij was het een complete verrassing, een klein wondertje om op deze weg te zijn geland.

Na de vervolgcursus zette ik de eerste voorzichtige stapjes om te gaan masseren óp muziek. Nummers selecteren, de cadans eigen maken, het juiste ritme vinden bij elke beweging. Dit permissief verbinden met de signalen/wensen/fysieke klachten van de ontvanger. Zo heel verkeerd pakte het gezichtsverlies voor mij niet uit. Door heel veel oefenen en op tijd leren schakelen, lukte het onafgebroken en zonder na te denken alle componenten tot één geheel te laten samensmelten.

Tot op de dag van vandaag lijkt de hele ruimte dan te worden geladen met iets wat ik nog steeds niet goed kan benoemen maar wat waanzinnig goed voelt. Energie, passie, betovering. Een beetje geluk misschien? Ik heb u nodig om deze krachtige, diepgaande sensatie te ondergaan en gezamenlijk en/of ieder voor zich van te kunnen genieten.

Op 12 juni 2015 werd Chinook massage op melodieuze muziek een feit. Wat begon met wat basishandelingen op een eenvoudig muziekstuk is inmiddels in alle facetten uitgegroeid tot een onuitputtelijke bron van bewegingen, inspiratie en variatie.

Na een paar oogingrepen zie ik gelukkig bijna weer alles. Ik masseer nog steeds zoals ik het geleerd heb: met de ogen gesloten en laat mijn handen tot u spreken. Weer een heerlijk momentje gedachteloos in de duisternis het licht kunnen zien schijnen.


Ik hoop dat deze one-woman massageshow u evenveel welbehagen mag bezorgen.